Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Melting pot u našoj učionici

Korištenje Microsoftovih programa u nastavi na daljinu iskoristili smo kako bismo se povezali s drugim učenicima, znanstvenicima, učiteljima, znalcima i od njih učili, izmjenjivali iskustva, povezivali učenike i razbijali monotoniju nastave na daljinu. Skype in the Classroom pružio nam je brojne mogućnosti: 1. Mistery Skype – učenici se u ovoj igri povezuju s učenicima i učiteljima diljem svijeta, učenici ne znaju s kime razgovaraju, pokušavaju odgonetnuti otkuda im je sugovornici tako da im postavljaju pitanja na koja oni smiju odgovoriti s DA ili NE 2. Guest Speaker Sessions – učenicima će nastavne sadržaje prezentirati eksperti u određenom području 3. Virtual Field Trips – učenicima će se javiti zaposlenici muzeja, nacionalnih parkova, zaštićenih područja, arheoloških nalazišta i slično, te ih virtualno provesti kroz lokaciju uz priču o navedenom području 4. Collaborative Projects – učenici ostvaruju suradnju kroz projekt kojega ostvarujemo putem https://education.skype.com/ . Učitelj može tražiti partnere na određenu temu projekta preko Skype in the Classrooma. Učenici rade na projektima, komuniciraju i izmjenjuju ideje s učenicima iz raznih dijelova svijeta i na kraju predstavljaju rezultate jedni drugima. 5. Themed Collections – Skype in the Classroom nudi predavanja putem Skypea na određenu temu sa različitih lokacija – zaštita životinja, okoliša, pismenosti, i slično. 6. Special Events – Microsoft organizira i predavanja koja možemo pratiti putem Skypea i priključiti se pitanjima. Predavanja su na određenu temu i drže ih znanstvenici, proslavljeni autori, povjesničari i slično.

Naše iskustvo primjenjivo je i u drugim predmetima, što ćemo vam predstaviti kroz brojne primjere.

Antonija Kojundžić
OŠ Ivana Filipovića, Osijek
Croatia

Učiteljica sam geografije i radim 13 godina u OŠ Ivana Filipovića, Osijek. Voditeljica sam GLOBE programa, MIE Expert i učitelj savjetnik. Rado koristim digitalne alate u nastavi. Posebno me veseli titula Wakelet Ambasadora.

Nikolina Mandić Gregić
OŠ "Mladost" Osijek
Croatia

Učiteljica sam geografije u OŠ ,Mladost'' Osijek. Učitelj sam mentor, MIE Expert, Global Learning Menthor, Microsoft Certified Educator te sam bila članica Radne skupine predmetnog kurikuluma za Geografiju. Posebno me zanimaju korištenje digitalnih alata u nastavi, sigurnost na internetu i održivi razvoj.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC