Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

TV Škola na Trećem kao izvor nastavnih sadržaja

Od 16. 03. 2020. svi učenici u RH, zbog epidemiološke situacije, nisu mogli pohađati nastavu u svojim školama. Zato je trebalo osmisliti nove načine poučavanja na daljinu. Jedan od izvora nastavnih sadržaja je bila TV nastava – Škola na Trećem. Iako živimo u 21. stoljeću i digitalna tehnologija je svuda oko nas, ali činjenica je da nemaju svi učenici ni učitelji jednake preduvjete, ni potrebne digitalne kompetencije za nastavu na daljinu. Zato je nastava putem „malih ekrana“ bila odlično rješenje dostupno svim učenicima i učiteljima u RH. Škola na Trećem bila je zajednički projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja i HRT-a, u suradnji s CARNETom. Osim što smo svakodnevno osmišljavali i pisali detaljne scenarije za sat vremena programa TV Škole na Trećem (u prvom tjednu je bilo riječ o tri sata), izrađivali prezentacije i digitalne sadržaje kojima se ostvaruje cjelovito poučavanje na daljinu, trebalo je uskladiti očekivanja učitelja i očekivanja urednika HRT-a. TV Škola je trebala biti zanimljiva i televizična, ali i što sličnija nastavnom procesu. Želimo posebno istaknuti i da su sve učiteljice koje su bile dio ovog projekta istovremeno održavale nastavu sa svojim učenicima u online okružju. Cilj interaktivnog predavanja je pokazati na koji način smo TV Školu na Trećem koristili kao izvor sadržaja sa svojim učenicima u online okružju.

Ivana Križanac
Osnovna škola Brodarica
Croatia

Učiteljica razredne nastave-savjetnica, Osnovna škola Brodarica. Aktivno radi na razvoju e-učenja i poučavanja u razrednoj nastavi. Inicijatorica je mnogih međunarodnih projekata u školi i sudionica eTwinning i ERASMUS+projekata. Članica mentorske skupine Škole za život i koordinator tima TV Škola na Trećem, četvrti razred.

Rosana Štrocinger
VI. osnovna škola Varaždin
Croatia

Učiteljica razredne nastave - mentor, VI.osnovna škola Varaždin. Županijska voditeljica za Građanski odgoj i obrazovanje. Voditeljica Dječjeg foruma u svojoj školi i u Društvu naša djeca u Varaždinu. Do nedavno, radila u Centru izvrsnosti iz matematike Varaždinu s darovitim učenicima. Jako voli svoj posao. Najljepše u tom poslu je to što je svaki dan drugačiji, svaka generacija učenika drugačija i zanimljiva na svoj način, a s znanjem i iskustvom trudi se svoj posao raditi tako da učenike dobro pripremi za daljnje školovanje i za život. Kao članica mentorske skupine Škola za život, radi kao mentor na Loomenu gdje provodi edukacije učitelja te je dio tima TV Škola na Trećem, četvrti razred.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC