Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Anno Domini

Preko noći započeli smo sa potpuno novim oblikom nastave – nastavom na daljinu. Srećom, prirodnjaci, računalno pismeni sa mnoštvom već gotovih materijala za nastavu. Dostupni digitalni materijali, “otključani“ svi portali, snimaju se video lekcije… Ali vrijeme prolazi, a učeničko znanje treba vrednovati. Treba povezati niz ulaznih veličina – ne preopteretiti učenike, provjeriti usvojenost osnovnih ishoda cjeline, zadatke učiniti zanimljivim učenicima , svima dati zadatke jednake složenosti, a istovremeno smanjiti mogućnost upotrebe/zloupotrebe aplikacija i vrednovati stvarno učeničko znanje. Uz malo kreativnosti ali i velikog iskustva u nastavi osmislile smo „personalizirane“ zadatke kojima su učenici bili zadovoljni, a i nas dvije dobivenim povratnim informacijama. U našem interaktivnom izlaganju , pokazat ćemo vam kako smo u zadatke uveli osobne podatke ( datume rođenja ) u sumativnom vrednovanju znanja u trećim razredima u nastavi na daljinu u cjelinama pravac, kružnica i elipsa. Prezentirati ćemo Vam i neke uratke naših učenika, te pokazati kako se kanal na YouTube – u može lako iskoristiti za analizu složenog zadatka.

Mirna Stojanović
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Mirna Stojanović rođena je u Vinkovcima 1974. godine i u rodnom gradu završava osnovnu i srednju školu. Nakon završene Gimnazije upisuje Pedagoški fakultet u Osijeku, smjer Matematika - Fizika, a diplomirala je na Odjelu za matematiku 2004. godine. Radila je u osnovnoj školi kao nastavnik Matematike gdje sa učenicima ostvaruje zavidne rezultate. Od 2005. je zaposlena u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića kao nastavnik Matematike, gdje 2013. stječe titulu profesora mentora, a 2019. profesora savjetnika. Jedan je od organizatora Festivala znanosti, a i sudjeluje u brojnim projektima na nivou Republike Hrvatske, ali i na međunarodnim projektima vezanim uz Matematiku. Aktivna sudionica na CUC-u sa radionicama i interaktivnim predavanjima 2017. i 2018. godine.

Ivana Božić Lombarović
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Ivana Božić Lombarović, profesor matematike i informatike Rođena je 22.03.1982 u Vinkovcima. Od 1989. godine pohađa osnovnu školu Zrinskih Nuštar u Nuštru. Nakon osnovne škole 1997.godine upisuje Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca Vinkovci smjer ekonomist. Nakon srednje škole 2000. godine upisuje se na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, na Odjel za matematiku gdje zavšava za zvanje profesora matematike i informatike. Prva radna iskustva stječe 2006. godine kao nastavnica izbornog predmeta informatike u O.Š. Zrinskih u Nuštru, zatim se zapošljava na mjesto nastavnice matematike u O.Š. A.G. Matoš i O.Š. Ivana Mažuranića u Vinkovcima gdje vodi i dodatnu nastavu iz matematike. Od 13. 01.2009. počinje raditi kao nastavnica matematike u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci. Tijekom svoga rada aktivno sudjeluje u školskim aktivnostima. Sudjeluje u organizaciji i provođenju: školskog natjecanja iz matematike, Matematičkoj večeri, Danu broja Pi, Global math project, danu otvorenih vrata škole, Meria Projektu, Statističkoj olimpijadi, eTwinning projektima. Začetnik provođenja Eratostenovog ekperimanta u školi kao i glavni organizator. Redovito pohađa stručna vijeća a ulaskom u projekt e- škole dodatno se i savjesno educira u svrhu unapređenja nastavnog procesa.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC