Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Špageti za dvoje: od forum teatra do online sobe za bijeg

Radionica se temelji na aktivnosti forum teatra i realiziranoj inačici sobe za bijeg u online obliku pomoću alata Genially. Polaznike ćemo upoznati sa idejom forum teatra kao instrumenta socijalne promjene i planiranom verzijom u okviru scenarija priče F. de Cesco Špageti za dvoje, a imati će priliku i sami se okušati u online sobi za bijeg kreiranoj kao alternativa planiranoj aktivnosti zbog nastave na daljinu. Na radionici ćemo koristiti priču Jabuke gospodina Peabodyja čija je autorica Madonna, a koja je svojevrsna posveta učiteljima. Tijekom radionice polaznici će prepoznati i izdvojiti probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju u društvu, poistovjetit će se s različitim ulogama s ciljem preispitivanja stereotipa, vlastitih stavova prema predrasudama i uzročno-posljedičnim vezama društvenog dijaloga, osnažit će se na djelovanje s ciljem socijalne promjene, steći će iskustvo odgovornosti za mogući tijek radnje. Polaznici će pojedinačno, u paru ili skupini temeljem navedenog i kroz tematski osmišljeni predložak u digitalnom alatu Genially kreirati vlastitu sobu za bijeg kao alternativu forum teatru.

Ana Marinić
Osnovna škola Podmurvice
Croatia

Diplomirala je 1999. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stekla zvanje mag. educ. geologije i geografije. Radi u Osnovnoj školi Podmurvice u Rijeci od 2006. kao učiteljica geografije u višim razredima (5.-8.) i u posebnim razrednim odjelima. Član je prosudbenog povjerenstva za županijski susret i natjecanja iz geografije. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za geografiju Primorsko-goranske županije. Učitelj je savjetnik. Volontira u programu socijalne inkluzije djece ispod ruba siromaštva Moje mjesto pod suncem Centra za kulturu dijaloga. Vanjska je suradnica i mentorica na radionicama društveno-humanističkog područja u sklopu pilot projekta poticanaj darovitosti osnovnoškolaca grada Rijeke Igram se, istražujem, spoznajem.

Dijana Toljanić
Osnovna škola Podmurvice
Croatia

Diplomirala 1992. na Fakultet za defektologiju, Sveučilišta u Zagrebu te stekla zvanje magistra socijalne pedagogije. Ima 27 godina radnog iskustva u struci, a od 2012. godine radi u OŠ Podmurvice, Rijeka na radnom mjestu učiteljice edukacijsko rehabilitacijskog profila u posebnom razrednom odjelu za učenike s organski uvjetovanim poremećajima u ponašanju. 2020. godine dodijeljeno joj je zvanje: učiteljica savjetnica. Svoj stručno-pedagoški rad kontinuirano ostvaruje u neposrednom radu s učenicima škole, savjetodavnim i suradničkim radom s kolegama, sudjeluje u organizaciji i provedbi gotovo svih događanja u školi: natjecanja, mentorstva učenicima, studentima i pripravnicima. Vodi radionice, predavanja i edukacija za učenike, roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike. Sudjeluje u pisanju projekata i realizaciji odobrenih u školi i lokalnoj zajednici, a sve s ciljem unaprjeđenja rada matične škole i odgojno-obrazovnog sustava. Aktivna je u radu u stručnih vijeća, strukovnim udrugama, izlaže na stručnim skupovima, piše stručne članke, a navedeno ima karakter državnog ili međunarodnog. Vanjska je suradnica za provedbu školskih preventivnih programa u OŠ Kostrena.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC