Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Drugačiji radni listići – AR i EyeJack app

Unatoč mijenju da se AR (proširena stvarnost) uspješno koristi samo za zabavu ili isključivo u nastavi informatike (računalstva), ona je snažan alat primjenjiv u svim nastavnim predmetima. Cilj je radionice upoznati polaznike s AR tehnologijom i njenom uspješnom implementacijom u odgojno-obrazovni proces svih nastavnih predmeta putem aplikacije EyeJack. Sama aplikacija iznimno je jednostavna za korištenje i zahtjeva osnovna predznanja korištenja računala. Polaznici radionice kreirat će vlastite mini-animacije (gif formata) te pomoću njih stvoriti vlastita digitalna iskustva proširene stvarnosti (AR) koristeći aplikaciju EyeJack. Kao okidač, upotrijebit će fotografije digitalne kulturne baštine s Europeana platforme. Steći će znanja i vještine primjenjive u nastavi, bilo f2f ili online, koje će im omogućiti odmak od statičnih radnih listića te zanimljiv i poticajan nastavni proces. Nadalje, omogućit će nastavnicima da i prenošenjem stečenih znanja potaknu učenike na kreiranje sadržaja koristeći AR tehnologiju i samu aplikaciju. Radionica će započeti prezentacijom interkulikularnog scenarija poučavanja kao oglednim primjerom onoga što će moći kreirati svaki polaznik nakon radionice i kako to implementirati u nastavni proces. Scenarij je izrađen za nastavu matematike i uvježbavanje teme algebarski izrazi, a uspješno integrira kulturnu baštinu, povijest, forenziku, engleski jezik i primjenu AR tehnologije. U drugom dijelu radionice će polaznici samostalno kreirati gif koristeći neki od postojećih radnih listića i MS Power Point. Kreirano će upotrijebiti u trećem dijelu radionice, gdje će uz vođeno korištenje EyeJack web aplikacije samostalno odabrati i okidač-fotografiju za aktivaciju AR iskustva. U posljednjem dijelu radionice sudionici će testirati urađeno koristeći mobilnu inačicu aplikacije EyeJack te ocijeniti uspješnost radionice.

Ella Rakovac Bekeš
I. gimnazija Osijek
Croatia

Ella Rakovac Bekeš rođena je u Osijeku, gdje je završila opću gimnaziju i na Sveučilišnom odjelu za matematiku 2002. godine stekla diplomu profesora matematike i informatike. Od iste godine radi u I. gimnaziji Osijek. Na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku 2012. godine stječe zvanje magistra znanosti iz područja tehničkih znanosti. Aktivni je sudionik više međunarodnih i državnih konferencija, skupova i radionica, te autor više znanstvenih i stručnih članaka te digitalnih obrazovnih sadržaja. U želji za stalnim usavršavanjem i unaprijeđivanjem sudjeluje u Erasmus projektima i pohađa masivne online tečajeve. Aktivno objavljuje materijale za unaprijeđenje nastavnog procesa i primjenu inovativnih metoda rada. Područje njenog profesionalnog interesa su integracija IKT-a u nastavu, posebice AR/VR tehnologije, igrifikacija učenja te razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće. Udana je i majka dvoje djece.

Ivana Štiglec
I. gimnazija Osijek
Croatia

Ivana Štiglec rođena je u Osijeku, gdje je završila jezičnu gimnaziju, a na Pedagoškom fakultetu Osijek i Pedagoškoj akademiji Graz stekla diplomu profesora engleskog i njemačkog jezika. Radila je u osnovnoj školi, a od 2008.godine radi u I. gimnaziji Osijek, gdje je dugi niz godina koordinator međunarodnih projekata (Erasmus+, Comenius, eTwinning). Aktivni je sudionik na više međunarodnih i državnih konferencija, skupova i radionica, te autor stručnih članaka i digitalnih sadržaja. Od 2008. kao Europeana nastavnik ambasador vodi hrvatsku korisnički skupinu i MOOC European Schoolneta pod nazivom Europeana in your classroom. Aktivno objavljuje materijale za unaprijeđenje nastavnog procesa i primjenu inovativnih metoda rada. Voditelj je brojnih webinara i radionica na državnoj i međunarodnoj razini. Udana je i majka dvoje djece.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC