Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Demonstracija eksperimenata i vježbe u on-line nastavi

U ovoj prezentaciji želimo prikazati kako smo uz minimalna financijska sredstva i besplatne softwerske alate prilagodili demonstracije eksperimenata u fizici i vježbe iz mikroupravljača on-line nastavi. Ponukani novonastalom situacijom i prelaskom na on-line nastavu, željeli smo učenicima približiti gradivo fizike pokazujući im demonstracijski pokus, uz pokus učenici složene apstraktne pojmove u fizici lakše usvajaju, a nastava im je zanimljivija. Nastava iz mikroupravljača podrazumjeva praktični dio u kojem učenici samostalno rade, ali u danim okolnostima mogućnosti su bile smanjene pa je bilo potrebno osmisliti način kako nastavu učiniti zanimljivom i korisnom za učenike. Učenici kod kuće imaju potrebne komponente za rad, ali ako nemaju jasne upute kako komponente spajati povećava se mogućnost njihove pogreške prilikom spajanja i samim time oštećenje komponenti. Snimanjem uputa za način spajanja komponenti i njihove upotrebe nadomješten je rad u razredu za vrijeme vježbi iz mikroupravljača.

Tijekom prezentacije prikazat ćemo polaznicima vrstu tehničke opreme i softwerske alate koju smo koristili (kamere, logički analizator, besplatne alate za snimanje i obradu videa).

Danijel Ptičar
Srednja Škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić
Croatia

Danijel Ptičar rođen je 1975. god. u Zagrebu gdje je završio osnovnu školu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Diplomirao je matematiku i informatiku na prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Trenutno radi u Srednjoj Školu Ban Josip Jelačić u Zaprešiću u kojoj predaje predmete iz područja algoritama i programiranja, te mikroupravljača. Napredovao je u zvanje savijetnika, a svoje znanstveno stručne radove prezentira na Županijskim i Državnim stručnim vijećima, te u stručnim časopisima.

Vesna Marić
Srednja Škola Ban Josip Jelačić, Zaprešić
Croatia

Vesna Marić rođena je 1977.g. u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je fiziku i kemiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu i od 2006. g. radi kao nastavnica fizike u Srednjoj Školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Napredovala je u zvanje savijetnika, a svoje znanstvene interese usmjerava ka suvremenim pristupima nastavi prirodnih znanosti. Svoje znanstvene i stručne radove prezentira na Županijskim i Državnim stručnim vijećima, te u stručnimčasopisima, te intenzivno radi na popularizaciji znanosti kroz razne projekte sa učenicima.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC