Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Umjetna inteligencija i njena primjena u osnovnoj školi

Tehnološki trendovi kao što su umjetna inteligencija, proširena i virtualna stvarnost sve su više prisutni u gotovo svim sferama naših života, stoga je učenike potrebno upoznati s najnovijim tehnološkim dostignućima kako bi se pravodobno prilagodili za život i rad u doba kada se digitalna tehnologija brzo mijenja. U izlaganju pokazat će se kako su učenici uz primjenu microbita i njegov dostupan senzor jačine svjetlosti i temperature spoznali princip rada pametnih stanova, zatim kako su programirajući robota koji mora izbjegavati određene prepreke za vožnju po stazi upoznali na koji način automobili sami voze, te kako su uz igru temeljenu na proširenoj stvarnosti koja uključuje raspoznavanje fotografiranih objekata spoznali mogućnosti računalne zdravstvene dijagnostika temeljene na prepoznavanju slika.

Tamara Ređep
I. osnovna škola Varaždin
Croatia

mr.sc. Tamara Ređep na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin je diplomirala, završila poslijediplomski znanstveni studij i stekla akademski stupanj magistra znanosti, a od 2019. godine na istom fakultetu je doktorandica poslijediplomskog doktorskog studija. Radi kao učiteljica informatike u I. osnovnoj školi Varaždin od 2001. godine. U zvanje učitelj savjetnik napredovala je 2017. godine. U listopadu 2019. i 2020. godine primila je nagradu za jednog od 500 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj.

Tomislav Leček
III. osnovna škola Varaždin
Croatia

Nakon završetka studija na Fakultetu organizacije i informatike, smjer Informacijski sustavi zapošljava se u III. osnovnoj školi Varaždin gdje radi već 19 godina. Tijekom 2019. postaje učitelj savjetnik. Osim obrazovanja u osnovnoj školi radi kao voditelj smjera web i grafički dizajner u školi za obrazovanje odraslih, Ivora - škola informatike gdje je autor nastavnih materija i skripti. Niz godina sudjeluje u radu Centra izvrsnosti informatike Varaždinske županije.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC