Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Poštuj, stvaraj i poveži se!

U okviru CARNET-ovog projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" ostvarena je suradnja između Industrijske strojarske škole (ISŠ) iz Zagreba i Gimnazije Vukovar koja je rezultirala organizacijom i provođenjem interaktivnog webinara povodom Dana sigurnijeg interneta 2020. godine. Webinar je u virtualnu sobu okupio više od 350 škola i 1500 učenika diljem Republike Hrvatske. Moderne tehnologije postale su nezaobilaznim dijelom suvremenog života svih dobnih skupina i njihova uporaba uvelike olakšava komunikaciju i kolaboraciju, no one sve češće postaju i instrument iskorištavanja u negativne svrhe. Poučavanje djece osnovnim principima sigurnosti u online okruženju iznimno je važan korak kojim stvaramo pozitivna online iskustva djece i mladih. Činjenica da djeca i mladi korištenjem internet tehnologije pronalaze nove prostore za kreiranje životnog stila, pitanje njihove sigurnosti pri tome obvezuje nas na aktivnosti kojima ćemo učenike upoznavati s prednostima i nedostatcima interneta te im neprestano pružati sigurne mogućnosti za sretno djetinjstvo i uspješno snalaženje u svijetu tehnologija. Sigurni smo da smo ovim webinarom uspjeli ohrabriti i osnažiti učenike u razvoju kritičkog mišljenja o tome kako na pravilan i siguran način koristiti informacijsko-komunikacijske tehnologije u realnom i virtualnom okruženju.

Sanja Pavlović Šijanović
Gimnazija Vukovar
Croatia

Rođena je 12. srpnja 1974. godine u Vukovaru. Osnovnu školu te 1. i 2. razred Prirodoslovno-matematičke Gimnazije završava u Vukovaru a zbog ratnih zbivanja nastavlja srednjoškolsku naobrazbu u Gimnaziji Varaždin. Proglašena je učenicom generacije i u tom vremenskom periodu intenzivno volontira u Gradskom društvu Crveni križ Varaždin. Na fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu, upisuje program studija Informatike, smjer Informacijski sustavi te stječe stručnu spremu sedmog stupnja i stručni naziv Diplomirani informatičar. Na Visokoj učiteljskoj školi u Čakovcu, akademske godine 2000-2001. završava program pedagoško-psihološke izobrazbe. Po povratku u Vukovar, 10. rujna 2001. godine zapošljava se u Gimnaziji Vukovar kao profesor informatike. Stručni ispit položila 2003. godine u XV. Gimnaziji u Zagrebu za zanimanje profesora informatike-računalstva. Predaje u jezičnim, općim i prirodoslovnim usmjerenjima. Voditeljica je Stručnog aktiva za matematiku, fiziku i informatiku od 2002. godine, sindikalni povjerenik NSZSSH podružnice Gimnazije Vukovar od 2008. godine te povjerenik Gradskog društva Crveni križ Vukovar od 2002. godine. Član je Školskog odbora u trećem uzastopnom mandatu. Od 2015. godine administrator e-dnevnika. Sudjeluje je u brojnim projektima vezanim za edukacije odraslih te nastavnika: ECDL, e-Škole, Unapređenje pismenosti temelj cjeloživotnog učenja, Kako učiti u online okruženju, Putevima digitalnih kompetencija… Microsoft Innovator Educator Expert od 2016. godine a 2018. godine stječe status Microsoft Innovator Expert Trainer. Dobitnica zahvalnice za doprinos razvoju kvalitete odgojno obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019. Redovito se stručno usavršava, sudjeluje u projektima, piše stručne članke i radove te voli nove izazove.

Kristinka Lemaić
Industrijska strojarska škola, Zagreb
Croatia

Diplomirala je Proizvodno strojarstvo 1994. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu čime je stekla zvanje inženjerke strojarstva. Radila je u privatnom sektoru, a od 2015. zaposlena je u zagrebačkoj Industrijskoj strojarskoj školi [ISŠ] gdje poučava Zaštitu na radu i voditeljica je Praktične nastave. Autorica je e-Knjige „Sigurnost i zaštita zdravlja na radu“ koja je 2017. na CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji nagrađena u okviru natjecanja Pravi kaLibar za znanje, a 2018. Ministarstvo znanosti i obrazovanja e-Knjigu uvrstilo je među 100 najinovativnijih digitalnih obrazovnih sadržaja. Volontira u Organizaciji Status M koja promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva. Forum za slobodu odgoja 2018. nagradio je video uradak učenika “Budi muško, mijenjaj pravila!” izrađen pod njezinim mentorstvom. Dobitnica je Nagrade Grada Zagreba „Profesor Balthazar“ za mentorstvo učenicima koji su na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2019 osvojili brončanu medalju sudjelujući u smotri Obrazovnog sektora Strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Članica je Projektnog tima ISŠ-a koji, u sklopu EU programa Erasmus+, već treću godinu za redom provodi projekt „Competitive VET for learners and teachers“. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja za odabir najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika RH 2019. i 2020. nagrađena je kao jedna od petstotinjak najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika temeljem doprinosa razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava RH kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima. Redovito se stručno usavršava, objavljuje članke i doprinosi razmjeni ideja i praktičnih savjeta o korištenju IKT-a u svakodnevnom radu učitelja i nastavnika u Virtualnoj zajednici praktičara na CARNET-ovoj platformi Yammer.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC