Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Geografija i priroda - od neživog do živog

U poticajnom okruženju lakše je potaknuti učenike na aktivno sudjelovanje. Iako je puno jednostavnije ostvariti suradnju u istoj školi s učenicima istih razreda, mi smo odlučili surađivati na način da povežemo učenike šestog razreda s učenicima prvog razreda srednje škole. Ideja je da osim uzajamnog učenja i poučavanja stariji učenici mlađima budu mentori pri učenju nastavnih sadržaja Geografije i Prirode. Prva tema predviđena za rujan je Kruženje vode u prirodi. Komunikacija među učenicima će se odvijati putem Webexa. Prilikom gostovanja učenici šestog razreda prikazat će učenicima IX. gimnazije pokuse kojima će potkrijepiti prezentaciju o kruženju vode u organizmima, a učenici IX. gimnazije će uz simulaciju https://gpm.nasa.gov/education/videos/water-cycle-animation i prezentaciju ostalim učenicima objasniti kruženje vode s gledišta Geografije. Napomena: U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, prezentacije će se odvijati online i biti snimane uz suglasnost roditelja.

Tvrtko Pleić
IX. gimnazija
Croatia

Diplomirao Povijest i Geografiju 2019. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutačno je student Doktorskog studija Geografije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje je i vanjski suradnik. Autor je više digitalnih sadržaja i nastavnih materijala za razne nakladnike. Autor je scenarija za poučavanje međupredmetnih tema za predmet geografiju. Bio je član Stručne radne skupine za kurikulum Geografije. Od 2019. godine radi u IX. gimnaziji u Zagrebu.

Vida Bilogrević Gatolin
Osnovna škola Ive Andrića
Croatia

Diplomirala je na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu 2009. godine i stekla zvanje profesora biologije i kemije. Nakon nekoliko godina po zamjenama, od 2012. godine stalno je zaposlena u Osnovnoj školi Ive Andrića u Zagrebu. Koordinatorica je Erasmus+ i eTwinning projekata. Sudjelovala je u izradi i uređivanju materijala na platformi IZZI za prirodu i biologiju, uključena je i u izradu scenarija poučavanja za međupredmetne teme za predmete biologiju, prirodu i kemiju. Od listopada 2017. promovirana je u učitelja mentora. Vjeruje da se trud isplati i da je važno ustrajati u učenju kako bismo ostali ukorak s vremenom u kojem živimo.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC