Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

BookWidgets WebQuest

BookWidgets je alat koji učiteljima omogućuje izradu upitnika, kvizova, križaljki, igrica i sl. u preko 40 različitih predložaka. Funkcionalan je na računalima, tabletima i pametnim telefonima. Polaznici radionice će upoznati predložak WebQuest koji je okvir za aktivno uključivanje učenika i razvijanje kognitivnih vještina. Omogućuje izradu vlastitih interaktivnih lekcija ili edukativnih igara koje pomoću linka ili QR koda jednostavno dijelimo učenicima. U WebQuest je moguće ugraditi ostale BookWidgets uradke ili aktivnosti izrađene pomoću drugih digitalnih alata. Prilikom kreiranja nastavne jedinice WebQuest obično ima 6 etapa: uvod, zadatak, postupak, izvori, vrednovanje i zaključak. Zbog toga je WebQuest idealan predložak i za učenje na daljinu, ali i sve oblike rada u učionici (individualno, u paru, u skupinama). Za razliku od tradicionalnih metoda učenja, WebQuest omogućava interaktivnost pri učenju što potiče aktivnost i motivaciju učenika te njihovo kreativno razmišljanje za rješavanje problema.

Polaznici će steći uvid u korištenje i primjenu BookWidgetsa u nastavi te će se okušati u kreiranju vlastitog uratka u WebQuest-u. Alat je primjenjiv u svim nastavnim predmetima te potiče kreativnost nastavnika i učenika. Na kraju radionice polaznici će prezentirati i podijeliti svoj rad. Radionica je namijenjena svima koji već poznaju osnovne funkcije BookWidgets-a te žele unaprijediti svoju digitalnu pismenost i razvijati kompetencije za 21. stoljeće.

Dražena Potočki
Osnovna škola Novska
Croatia

Profesorica matematike i fizike u zvanju mentora. Radi kao učiteljica matematike u Osnovnoj školi Novska u Novskoj. Aktivna je sudionica u eTwinning projektima, kao i u nizu školskih projekata. Područje profesionalnog razvoja se bazira na upotrebi digitalne tehnologije u nastavi i na promicanju njenih pozitivnih utjecaja kao i na razvijanju učeničkih generičkih kompetencija. Svoje znanje i iskustvo rado dijeli s kolegicama i kolegama u zbornici te na različitim stručnim skupovima.

Ksenija Lekić
Osnovna škola Novska
Croatia

Magistra primarnog obrazovanja u zvanju mentora. Radi kao učiteljica RN u Osnovnoj školi Novska. Redovito se stručno usavršava i osim sa svojim učenicima, radi sa studentima i učiteljima pripravnicima. U nastavi koristi IKT i sudjeluje u provođenju nacionalnih i međunarodnih projekata. Samostalno izrađuje edukativne digitalne igre i vježbe u različitim programima i alatima te ih rado dijeli ostalim učiteljima u školi i na raznim portalima.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC