Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

“Neka igre formativnog vrednovanja započnu!”

Današnja tehnologija pruža nastavnicima široku lepezu web alata za formativno vrednovanje tj. vrednovanje kao učenje. Jedan od takvih alata je i Quizalize-Zzish koji već neko vrijeme prati potrebe učenika, ali i nastavnika nudeći mogućnost kreiranja više tipova pitanja kao i diferencijaciju pitanja kako bi se kod učenika zadovoljili ishodi učenja. Polaznici radionice upoznat će se s prednostima korištenja ovog web alata, usporedit će ga s već poznatim alatima kao što su Kahoot, Socrative, Quizzis i dr. kreirat će svoje vlastite kvizove koristeći jednostavna pitanja višestrukog izbora te složenija pitanja kao što su sortiranje, ubacivanje riječi, dodavanje video isječka, fotografije, MP3 audio snimke i sl. Koristit će različite mogućnosti odabira vremenskog tijeka trajanja pitanja i podešavanja broja pokušaja rješavanja kviza. Podijelit će svoj kviz u prethodno kreirani "online" razred i to kao LIVE Class, kao zadaću ( Homework) ili će pak omogućiti opciju “Ispita”. Uvidjet će mogućnosti praćenja dugoročnog napretka učenika pomoću dnevnika praćenja tzv. “gradebook". Svoj kreirani kviz podijelit će u svoje virtualne učionice kao i na društvene mreže. Posebnost Quizalize alat je upravo u tome što omogućuje nastavnicima kreiranje personaliziranih pitanja za učenike kroz automatsko dodjeljivanje diferenciranih dodatnih pitanja prema učeničkim rezultatima.

Marijana Smolčec
Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana
Croatia

Profesorica engleskog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana u Ogulinu te strastvena korisnica tehnologije u nastavi. Već više od 19 godina ima iskustva u radu sa srednjoškolskim učenicima kao i odraslim polaznicima. Također je moderatorica eTwinning istaknute grupe "Inclusive Education" koju uređuje od 2015. do danas, a od 2011. surađuje s kolegama iz cijelog svijeta kroz međunarodne EVO online tečajeve, kao što su ICT4ELT i Minecraft MOOC, a 2016. i 2017. bila je i EVO koordinatorica. Vanjska je suradnica CARNet-a, Algebre d.o.o., King ICT-a, Pučkog otvorenog učilišta Ogulin i izdavačke kuće Profil Klett. Organizatorica je i StudentsMeetCRO videokonferencije učenika. Od 2015. aktivno je uključena u pilot projekt e-Škole. Rado dijeli svoja iskustva s kolegama iz Hrvatske i svijeta.

Adrijana Leko
OŠ dr. Franjo Tuđman Šarengrad
Croatia

Diplomirana učiteljica razredne nastave u zvanju mentora i strastvena korisnica digitalnih alata u nastavi. Radi kao učiteljica razredne nastave u OŠ dr. Franjo Tuđman u Šarengradu te u njoj obavlja poslove administratora resursa, uređuje školsku web stranicu te je glavna i odgovorna urednica školskog lista “Školski svitak” za koji osmišljava grafički dizajn. Dvadeset godina radnog iskustva u radu s učenicima. Završila CARNet-ovu E-learning akademiju smjer Tutoring i Course design. Piše stručne članke u kojima objavljuje praktične prikaze iz svakodnevne nastave te je radila kao vanjska suradnica u edukacijama učitelja na pilot projektu e-Škole. Jedna od autorica DOS-ova na platformi IZZI. Izrađuje vlastite digitalne obrazovne sadržaje koje rado dijeli s učiteljima praktičarima te tako potiče kulturu dijeljenja pazeći na intelektualno vlasništvo i autorska prava.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC