Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Genially Escape room - Krenimo od nule

Polaznici radionice naučit će samostalno izraditi učenicima najatraktivniji digitalni materijal za ponavljanje i uvježbavanje nastavnih sadržaja - Escape room. U ponudi mnogobrojnih digitalnih alata postoje i različiti predlošci za kreiranje Escape rooma. Alat Genially u ponudi ima već gotove predloške, ali pruža i neiscrpne mogućnosti izrade vlastitog, uvijek drukčijeg tei učenicima potpuno nepoznatog predloška. Kreiranje misija i mogućnost ugrađivanja videozapisa, fotografija, mapa, teksta, glazbe i kvizova uz veliki izbor interaktivnih elemenata i animacije potiču kreativnost za koju mnogi nastavnici nisu ni svjesni da posjeduju. U radionici će polaznici startati od praznog predloška i uz vođenje i upute samostalno kreirati misije, dodati tajni broj, povezati stranice i naučiti izraditi predloške za upisivanje koda. Upoznat će i mogućnosti promjena tajnih brojeva i završnog koda kako bi svoj predložak mogli višekratno koristiti s novim pitanjima i rješenjima. Na kraju radionice će prezentirati svoj rad ostalim polaznicima te ga naučiti javno podijeliti, upoznati način preuzimanja i javnu podjelu svog rada za višekratnu uporabu. Poveznicu na svoj uradak će kopirati na zajednički predložak te će njihove ideje biti dostupne ostalim polaznicima. Poželjno je da polaznici radionice imaju iskustvo u radu s digitalnim alatima i da posjeduju Genially korisnički račun, ali to nije uvjet. Genially korisnički račun mogu uz našu pomoć brzo izraditi i na samoj radionici, a rad u alatu je jednostavan i nije potrebno znanje programiranja.

Ksenija Lekić
Osnovna škola Novska
Croatia

Magistra primarnog obrazovanja u zvanju mentora. Radi kao učiteljica RN u Osnovnoj školi Novska. Redovito se stručno usavršava i osim sa svojim učenicima, radi sa studentima i učiteljima pripravnicima. U nastavi koristi IKT i sudjeluje u provođenju nacionalnih i međunarodnih projekata. Samostalno izrađuje edukativne digitalne igre i vježbe u različitim programima i alatima te ih rado dijeli ostalim učiteljima u školi i na raznim portalima.

Dražena Potočki
Osnovna škola Novska
Croatia

Profesorica matematike i fizike u zvanju mentora. Radi kao učiteljica matematike u Osnovnoj školi Novska u Novskoj. Aktivna je sudionica u eTwinning projektima, kao i u nizu školskih projekata. Područje profesionalnog razvoja se bazira na upotrebi digitalne tehnologije u nastavi i na promicanju njenih pozitivnih utjecaja kao i na razvijanju učeničkih generičkih kompetencija. Svoje znanje i iskustvo rado dijeli s kolegicama i kolegama u zbornici te na različitim stručnim skupovima.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC