Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

BookCreator i Flipgrid u nastavi

Nastava na daljinu donijela je pred nastavnike velike izazove u načinima poučavanja i angažiranju učenika da postanu aktivni sudionici u procesu učenja. Kako bismo angažirali učenike i aktivnostima razvili niz kompetencija u okviru projektne nastave koristili smo alate Book Creator i Flipgrid. Sudionici radionice bit će upoznati s načinom korištenja alata u nastavi na daljini, njihovim uvođenjem u nastavu, zadavanjem projektnog zadatka, metodama rada i te kriterijima i načinima vrednovanja uradaka učenika.

Oba alata su izvrsna za zadavanje zadataka koji se mogu riješiti kroz suradničko učenje i zbog toga vrlo zanimljiva učenicima jer im daju slobodu u izražavanju i samostalno kreiranje izvora učenja čime preuzimaju odgovornost za vlastito učenje.

Sudionici će se upoznati sa sučeljem i funkcionalnošću alata BookCreator i Flipgrid, njihovim posebnostima i mogućnostima korištenja u nastavi; načinima dijeljenja uradaka s učenicima i objave uradaka.

Svaki sudionik kreirat će svoje račune u alatima, zajednički ćemo rješavati osnovne naredbe i mogućnosti svakog pojedinog alata te kreirati jednostavniji kraći uradak u kojem ćemo isprobati svaku od mogućnosti vezanu za dodavanje i uređenje sadržaja digitalne knjige ili vloga. Poseban naglasak tijekom radionice obratit ćemo na poštivanje autorskih prava što je osobito bitno pri kreiranju i dijeljenju uradaka na Internetu, a potrebno je njihovu važnost prenijeti učenicima. Korištenje alata BookCreator i Flipgrid nudi nam i nove mogućnosti prilikom vrednovanja učeničkih postignuća te ćemo demonstrirajući naše uratke demonstrirati sudionicima cjelokupni način uvođenja alata u nastavu od samog postavljanja projektnog zadatka, kreiranja rubrika i alata i metoda samovrednovanja i vršnjačkog vrednovanja

Daniela Usmiani
Srednja škola Bedekovčina
Croatia

Koordinatorica tri Erasmus+ projekta, aktivna eTwinning ambasadorica. Organizira i koordinira provođenje ispita državne mature u školi od samih početaka i kao koordinator i kao zamjenik koordinatora. Pobornik projekata i projektne nastave koju uvodi kako u nastavi, tako i u radu na nizu eTwinning projekata za koje je osvaja i nacionalne i europske oznake kvalitete.. Aktivno se javlja na natječaje Agencije za mobilnost te je sudjelovala na više međunarodnih tečajeva i susreta: Istanbul (EU Magic – Effective Use of Modern Technology And Games in Education – Istanbul, siječanj 2012.), Bruxelles(Future Classroom Lab course “Programming for the 21st century classrooms”), eTwinning kontakt seminarima u Varšavi i Gdansku. U svom radu surađuje s udrugama iz lokalne zajednice; kao što je Udruga mladih, Društvo naša djeca, Dječji vrtić Bedekovčina za koje provodi edukacije i aktivnosti u okviru projekata.Suradnica CARNet-a u sklopu pilot projekta “e-škole- Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola: održavanje radionica za e-škole, autorica radionica primjene IKT alata, projektne nastave, autorica priručnika za nastavnike za rad s darovitim učenicima u okviru projekta “Lumen”, Krapinsko-zagorske županije.Tijekom nastave na daljinu kao eTwinning amnbasador provodila webinare i educirala nastavnike u primjeni različitih alata i metoda rada s učenicima u virtualnom okruženju. Područje njenog profesionalnog interesa su integracija IKT-a u nastavu i projekte, projektno učenje, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola.

Danijela Takač
Osnovna škola Pantovčak
Croatia

Profesorica fizike i tehničke kulture Koordinator međunarodnih projekata u Osnovnoj školi Pantovčak. Strastveni ljubitelj novih tehnologija, astronomije i eTwinninga, imenovana za Erasmus+ i Universe Awareness ambasadora za Republiku Hrvatsku. Volonterskim radom popularizira astronomiju i STEM među učenicima i djecom vrtićkog uzrasta. Autorica udžbenika iz fizike za srednje i osnovne škole. Redovito se stručno usavršava u Hrvatskoj i Europskoj Uniji, aktivno sudjeluje u mnogim međunarodnim konferencijama. Suradnica CARNet-a u sklopu pilot projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola ”: IKT stručni tim, održavanje radionica za e- škole, autorica digitalnih obrazovnih sadržaja iz fizike, autorica e-tečajeva, webinara i priručnika. Prezentirala svoj rad na mnogim konferencijama u EU(Leiden, Belfast, Beč, Brisel). Područje njenog profesionalnog interesa su integracija STEM-a i IKT-a u nastavu i projekte, projektno učenje, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC