Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Kočijom do oblaka - pismo jučer, danas, sutra

Na početku školske godine osmislile smo projekt "Kočijom do oblaka - pismo jučer, danas, sutra" kojim smo povezale nastavu Povijesti, Hrvatskoga jezika i rad školske knjižnice želeći pokazati učenicima koliko se pismo razvijalo od svojih početaka do danas. Svojim smo projektom stavile pred učenike različite istraživačke zadatke koje su oni trebali predstaviti u zadanim mrežnim alatima. Neki od zadataka za učenike su: razvoj prvih pisama- klinasto, hijeroglifi, glasovno, razvoj poštanske službe, filatelija, epistolarna književnost, vrste pisama... Osim istraživačkih zadataka učenici su izrađivali različite praktične zadatke i jedni drugima pisali pisma. Svoje su radove predstavljali u mrežnim alatima Genially, Canva, Thinglink, Book Creator, Prezi, a s obzirom na to da rezultate svoga rada nisu mogli predstaviti uživo zbog epidemije, izradile smo web stranicu u alatu Google Sites. Stranica sadrži sve rezultate učeničkih istraživanja ali i anketu izrađenu u alatu Google Forms kojom smo ispitale zadovoljstvo učenika projektom.

Vesna Samardžić
Osnovna škola Ivana Lovrića
Croatia

Vesna Samardžić, profesor je hrvatskoga jezika i književnosti. Zaposlena je u OŠ Ivana Lovrića u Sinju na mjestu učitelja Hrvatskoga jezika. Završila je opću gimnaziju u Sinju i Filozofski fakultet u Zadru. Od 2009. radi u OŠ Ivana Lovrića, a od 2016. promovirana je u zvanje mentora. Redovito dijeli primjere prakse i objavljuje radove u stručnim časopisima.

Ivona Tabak
Osnovna škola Ivana Lovrića
Croatia

Ivona Tabak, profesor je njemačkog jezika i informatologije. Zaposlena je u OŠ Ivana Lovrića u Sinju na mjestu školske knjižničarke. Završila je opću gimnaziju u Njemačkoj i Filozofski fakultet u Zagrebu. Od 2005. radi u OŠ Ivana Lovrića, a od 2020. je promovirana u zvanje mentora. Redovito dijeli primjere prakse i objavljuje radove u stručnim časopisima.

Rozana Ivković Ćurić
Osnovna škola Ivana Lovrića
Croatia

Rozana Ivković Ćurić, profesor je povijesti i geografije. Zaposlena je u OŠ Ivana Lovrića u Sinju na mjestu učitelja Povijesti i Geografije. Diplomirala je na Filozofskome fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje profesora arheologije i povijesti, a zatim je diplomirala na PMF-u Sveučilišta u Mostaru i stekla zvanje magistra geografije. Diplomirala je radom Početak demografskog sloma Grada Sinja zbog čega je dobila i nagradu grada. Redovito dijeli primjere prakse i objavljuje radove u stručnim časopisima.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC