Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

3D print vizira

U kriznim vremenima izlaze na vidjelo sve najgore i najbolje iz ljudi. Mi smo odlučili uz online nastavu uložiti dosta vremena da bi svoje znanje i vještine usmjerili na način na koji smo mislili da će najviše koristiti i doprinijeti da se pokušaju ublažiti vremena koja su stajala pred nas, kao što je David stajao pred Golijatom. Mi smo svoje vrijeme i strojeve koje imamo upogoniti da bi izradili vizire i dijelili ih bolnicama i zdravstvenim ustanovama u cijeloj hrvatskoj. Tako smo u doba pandemije izradili i podijelili preko 4700 vizira zdravstvenim ustanovama po cijeloj Hrvatskoj. Planiramo prikazati kako smo došli do ideje, početne probleme prilikom rada i kako smo riješavali sve korak po korak, no i pokazati koje su greške bile pojedinih pristupa. Konačno usporedba kako smo s skromih desetak komada na dan, prešli u proizvodni pogon od preko 150 komada na dan. U radu su sudjelovali profesori, ravnatelj, učenici i nekoliko ustanova iz okolice nam je priskočilo u pomoć. Pokazatelj koliko smo dobroga napravili je da smo dobili mnogo priznanja i da surtađujemo s Hrvatskom liječničkom komorom.

Danijel Pobi
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Rođen je 28.9.1984. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje studij računarstva na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je i stekao titulu diplomiranog inženjera računarstva. Još tijekom studija radio je u nekoliko poduzeća u svojoj struci. Nakon završetka studija radio je u privatnom sektoru. U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića počeo je raditi u rujnu 2015. godine kao nastavnik računalstva i elektrotehničke skupine predmeta. Istaknuo se u svom području, te često potiče učenike na kreativan rad i da razmišljaju van okvira. Uvijek voljan pomoći kolegama. Kritičan, realan i tip osobe koju se voli ili mrzi. Uvijek spreman na suradnju s svim profesorima i učenicima, te se istaknuo na nekoliko projekata. Često surađuje s kolegama iz strojarstva, matematike, fizike i arhitekture. Istaknuo se u radu na mnogobrojnim projektima otkako je počeo raditi u školi. Njegova matična škola je u projektu e-škole, pa sudjeluje i u tim radionicama. Autor priručnika "Naučimo osnove 3D ispisa", materijala 3D ispisa i programiranja.

Zvonimir Međugorac
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Rođen je 1. 8. 1976. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Od 1994. god. do 2010. god. godine radio je u privatnom sektoru kao majstor elektroničar-mehaničar. Predsjednik je komisije pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Vukovarsko–srijemske županije za polaganje majstorskih ispita za zvanje majstor elektroničar–mehaničar. Od 2010. god. prepoznata je njegova kvaliteta i pozvan je da svoj posao nastavi raditi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci kao strukovni učitelj praktične nastave za učenike u zanimanju elektroničar-mehaničar. Izveo je generacije učenika od kojih je većina zaposlena u svojoj struci i uspješni su majstori svog zanata, a s kojima je u svakodnevnom kontaktu. Od 2017. god. prelazi u Tehničku školu Ruđera Boškovića Vinkovci gdje uz novi impuls od temelja uređuje, uz pomoć učenika i kolega iz struke, radionicu za praktičnu nastavu i vježbe iz elektronike i programiranja te centar 3D ispisa. Radionica je postavila standard funkcionalnosti i ugodnog okruženja za rad učenika i mentora. Uspjehe ne želi nabrajati budući da kroz sve ove godine njegova djela govore za njega, kolega je i čovjek s kojim je lako surađivati, i nakon svih ovih godina i dalje je zaljubljenik kako u onu najnoviju tako i u retro elektroniku, pun je ideja, elana, entuzijazma, voli pomagati ljudima i iznimno cijeni tuđe uspjehe. Kao novopridošli član elektro aktiva u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci uključuje se u postojeće projekte koje je pokrenuo Danijel Pobi zajedno s ostalim kolegama, a predlaže i sudjeluje radom i idejama u novim projektima koji su pokrenuti ili su u fazi pokretanja.

Mate Vukušić
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci
Croatia

Rođen 15. ožujka 1957. u Vinkovcima, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je u Rijeci na pedagoškom fakultetu, gdje je i stekao titulu profesora elektrotehnike. Nakon završenog studija, vraća se u Vinkovce raditi u srednju školu u kojoj je i sam završio svoje srednjoškolsko obrazovanje, u Tehničku školu Ruđera Boškovića Vinkovci, gdje radi nekoliko godina. Prestaje raditi u školi da bi se uhvatio rada u privatnom sektoru u kojem je bio i nakon što se kao dragovoljac vratio iz domovinskog rata. Ponovno se vraća u obrazovanje 2000. godine natrag u tehničku školu Ruđera Boškovića Vinkovci u kojoj je i dan danas. U nastavi radio kao profesor elektrotehničkih predmeta, no od 2013. godine obnaša dužnost ravnatelja na kojoj je i dan danas. Velika podrška kolegama i uvijek se trudi podići nastavni proces i rad škole na viši nivo.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC