Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

TCS - Trusted Certificate Service

U suradnji s organizacijom GÉANT, CARNET nudi novu uslugu izdavanja digitalnih certifikata. Od 1. svibnja 2020. godine, CARNET je prešao na novog izdavatelja ove usluge - Sectigo, te je suradnja s DigiCert-om raskinuta.

Usluga izdavanja digitalnih certifikata (TCS) namijenjen je svim CARNET članicama iz akademske i istraživačke zajednice te članicama iz obrazovne zajednice. CARNET članica stječe pravo korisnika TCS usluge registracijom.

Čuli ste za digitalne certifikate, ali ne znate čemu služe ili na koji način ih implementirati? Čuli ste da Internet može biti opasno okruženje ako niste pažljivi? Zanima vas kako izgleda proces izdavanja digitalnog certifikata te njegova implementacija? Zanima vas kako možete konfigurirati što kvalitetniju sigurnost web poslužitelja vaše organizacije? Čuli ste za SSL i TLS, ali vam nije potpuno jasno čemu služi? Netko vam je rekao da web stranica vaše škole nije siguran zato što nema digitalni certifikat?

Ako je odgovor na jedno od ovih pitanja DA, preporučamo vam da se priključite našem predavanju, gdje ćemo na što jednostavniji i lakši način pokušati objasniti ove ponekad komplicirane, ali jako vrijedne pojmove.

Također ćemo na jednostavnom primjeru prikazati napad na web stranicu bez implementiranog digitalnog certifikata, kao i kako brzo i jednostavno provjeriti je li digitalni certifikat implementiran na siguran način.

Mislav Major
CARNET, Nacionalni CERT
Croatia

Zaposlen u CARNET-ovom odjelu za Nacionalni CERT, u Timu za sigurnost usluga i infrastrukture. Bavi se raznim poslovima u području računalne sigurnosti - penetracijska testiranja, cloud native security, TCS, Provjera ranjivosti, digitalna forenzika, itd.. Prvostupnik Informatike, te pred završetkom Diplomskog studija Informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC