Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Planiraj i organiziraj

U nastavi na daljinu učenici i učitelji plivali su u moru alata za učenje ili vrednovanje. Učitelji su pak skodnevno primali zadatke na e-poštu, privatno na Viber, Yammer, Loomen ili gdje god su se učenici sjetili poslati. Bilo je potrebno organizirati se drugačije. Gledano sa strane učenika, koji svakodnevno primaju barem pet obavijesti sa zadatcima i rokovima, nakon čitanja zaboravili bi, pa za par dana ne bi mogli pronaći. Zato smo koristili Planner za planiranje dugoročnih zadataka i OneDrive za pohranu zadataka učenika na jednom mjestu, a da drugim učenicima nije vidljivo.

Martina Trešćec Godek
Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica
Croatia

Martina Trešćec Godek, rođena 7. listopada 1986. u Koprivnici, Republika Hrvatska. Osnovnu školu i opću gimnaziju „Fran Galović“ završila je u Koprivnici. Preddiplomski studij hrvatskog jezika i književnosti završila je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Diplomski studij kroatistike završila je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Po struci je magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti i dramski pedagog.

Radi kao učiteljica Hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica i dramski pedagog u Ludens teatru Koprivnica.

Član je školskog tima za e-Škole, redovito se usavršava na stručnim skupovima Agencije za odgoj i obrazovanje, Županijskim stručnim vijećima i na školskim aktivima Hrvatskoga jezika. Uključena je u edukaciju Škole za život putem Loomena.

Dodatno se obrazovala na području medijske kulture (posebno kazališta i filma). Završila je Školu medijske kulture( radionica za dokumentarni film, voditelj Petar Krelja; radionica za igrani film, voditelj Zoran Tadić; drugi stupanj medijske teorije, voditelji: Ante Peterlić, Hrvoje Turković, Krešimir Mikić,... ,specijalizirana radionica za glumu, voditelj Leon Lučev); dramske radionice: Osnove dramske pedagogije, Dramske tehnike, Improvizacija, Plesna radionica, Igrajmo priče, Dramske metode za građanski odgoj, Režija amaterske predstave i Osnove dramskog pisma.

Sudjeluje kao voditeljica na Županijskom stručnom vijeću za izvannastavne aktivnosti, a primjere dobre prakse rado dijeli s kolegama.

Članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj, ogranak Zagreb.

Saša Špoljarić
Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica
Croatia

Saša Špoljarić, rođen 7. studenog 1982. god. u Varaždinu, Republika Hrvatska. Osnovnu školu pohađao u Svetom Đurđu, a srednjoškolsko obrazovanje završio 2001. godine u Općoj gimnaziji u Varaždinu. Iste godine upisao se na Katehetski institut Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Radi u OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica kao vjeroučitelj razredne i predmetne nastave. Od 2008. godine posjeduje Europsku računalnu diplomu ECDL Start i samostalno uređuje web stranicu škole, nastavno područje katolički vjeronauk. Koristi e-Dnevnik. Koordinator je pilot projekta e-Škole i član je Erasmus+ tima. Redovito se usavršava na stručnim skupovima za vjeroučitelje koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za odgoj i obrazovanje i Katehetski ured Varaždinske biskupije, Varaždinska biskupija te često sudjeluje i u radu županijskog stručnog vijeća iz katoličkog vjeronauka (predavanja, radionice, primjeri dobre prakse) i u radu školskog aktiva razredne i predmetne nastave. Od 2016. godine je učitelj mentor, a od 2019. godine je savjetnik za katolički vjeronauk za Varaždinsku biskupiju. Usavršava se i na području informatičke pismenosti u okviru projekta ICT Edu koji je organizirala Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje. Uključen je u sve oblike edukacija koje su organizirane u pilot projektu e-Škole i izrađuje digitalne materijale za katolički vjeronauk 1. i 5. razreda za potrebe Škole za život. Redovito koristi Office 365 alate, digitalne materijale i Loomen u nastavi katoličkog vjeronauka i za potrebe rada s učenicima kao razrednik. Većinu stečenog znanja nastoji primijeniti na poučavanje učenika, na pomoć kolegama i na vlastito učenje.

Mihael Kivač
Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica
Croatia

Mihael Kivač, rođen 16. rujna 1981. u Koprivnici, Republika Hrvatska. Završio je Osnovnu glazbenu školu pri OŠ "Đuro Ester» u Koprivnici (instrument saksofon). Godine 1994. upisao je 1. pripravni u srednjoj glazbenoj školi u Varaždinu smjer glazbenik-teoretičar. Godine 1996. Upisao je srednju glazbenu u Varaždinu smjer glazbenik-teoretičar. Godine 2000. upisao je studij glazbene kulture na Pedagoškom fakultetu (sadašnja Umjetnička akademija) u Osijeku. Diplomirao je 2006 godine u klasi prof. Marka Ruždjaka i time sam stekao zanimanje prof. Glazbene kulture. Od godine 2004.do 2006. zaposlen u OGŠ pri OŠ «Đuro Ester» kasnije OGŠ «Fortunat Pintarić». Od 2006. godine zaposlen u OŠ "Đuro Ester". Zainteresiran za digitalne sadržaje u nastavi i za online učenje. Vješto vlada alatima Microsoft Office™ (Word™, Excel™ i PowerPoint™), ima osnovno znanje o programima grafičkog oblikovanja (Adobe Illustrator™, PhotoShop™), Vješto vlada DAW(digital audio workstation) sučeljem. Vješto vlada obradom audio materijala. Sudjeluje na gotovo svim edukacijama u organizaciji e-Škole i član je tima za e-Škole i raznih projekata.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC