Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Kako olakšati nastavu na daljinu uz Teams dodatke?

Online nastava je sve iznenadila, kao i brzina prilagodbe na nove uvjete i načine rada. Većina naše online nastave se odvijala putem MS Teamsa. Ubrzo smo vidjeli da puno vremena provodimo za računalom, postali smo dostupni učenicima 24/7, a i kolege su nas trebali više nego inače. Stoga je bilo teško organizirati se kako bi sve napravili, svakome odgovorili, pratili aktivnosti učenika i slično. No, pronašli smo pomoć: dodatne aplikacije koje možete povezati s Teamsom i tako si olakšati život. InSight – pratite aktivnosti učenika, Polly – brze povratne informacije ili izlazne kartice, Trello – lakša organizacija i praćenje zadataka. Teams se stalno razvija i nadograđuje te postoji još mnogo aplikacija koje se mogu s njim povezati. Odlučili smo podijeliti naša iskustva s ove tri aplikacije te se nadamo i drugima olakšati nastavu na daljinu.

Maja Đuričić
OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica
Croatia

Maja Đuričić rođena 31.3.1985. završila školovanje za učiteljicu razredne nastave s pojačanim programom iz informatike 2009. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. godine radi u OŠ Eugena Kumičića na mjestu nastavnika informatike sve do danas. 2017. godine promovirana u zvanje mentora. Godinama provodi dodatnu nastavu informatike i s učenicima radi programiranje što dokazuju i veliki uspjesi njezinih učenika na državnim kao i na međunarodnim natjecanjima. Aktivno sudjeluje na promicanju programiranja kroz Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike sudjelovanjem i organiziranjem Zimske škole programiranja kao i projekta Like. Aktivna u Županijskim vijećima informatike kao i u provođenju Županijskih natjecanja. Redovito se usavršava, radi poslove administratora eDnevnika, HUSO baze, eMatice kao i uređivanje školske web stranice

Katarina Grgić Noršić
OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica
Croatia

Katarina Grgić Noršić, završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu, smjer učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz informatike 2006.godine. Od tada radi u OŠ Eugena Kumičića na poslovima učiteljice informatike i svemu što dolazi uz to (admin HUSO baze, admin eMatice, admin eDnevnika, održavanje web stranice itd). Sudjeluje u raznim projektima škole, lokalnim i međunarodnim. Postiže zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima iz informatike, a u 2019./2020. voditeljica županijskog natjecanja Zagrebačke županije. Redovito se usavršava i 2017. je promovirana u zvanje mentora. Aktivno sudjeluje na promicanju programiranja kroz Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike sudjelovanjem i organiziranjem Zimske škole programiranja. Dobitnica godišnje nagrade Zagrebačke županije Rudolf Perešin za 2019. godinu.

Milan Omrčen
OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica
Croatia

Milan Omrčen je rođen 22. siječnja 1979. u Sinju, otac troje djece. Osnovnu i srednju školu završio je u Velikoj Gorici. Nakon završene elektrotehničke škole upisuje studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Informacijski odsjek, gdje je i stekao titulu profesora informatologije. Prvo zaposlenje, još kao apsolvent, dobiva u OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica na položaju učitelja informatike, te se i sada nalazi na istom radnom mjestu.

U svom radu potiče učenike na kreativno mišljenje i odgovornu uporabu tehnologije. Sudjeluje na školskim, županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama iz više područja, na kojima bilježi zapažene rezultate. Održava školski web, administrator je imenika, resursa i e-Dnevnika. Dio je školskog Erasmus+ tima, koji trenutno kao nositelji provode međunarodni projekt Our culture - European heritage.

Aktivan je u radu Hrvatskoga saveza informatičara i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike u Velikoj Gorici, u suradnji s kojima organizira i provodi mnoge radionice diljem Hrvatske. Povremeno volontira u ustanovi za rad s djecom s posebnim potrebama.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC