Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Projektna nastava na eTwiningu

Tijekom radionice sudionici će osmisliti projekt u nastavi koji u fokus stavlja učenika i potiče ga na aktivno učenje dok je uloga koju ima učitelj prvenstveno mentoriranje kroz davanje povratnih informacija.

Sudionici će odabrati digitalne alate koje mogu koristiti u nastavi na daljinu, a koji se odnose na izradu sadržaja, suradnju, davanje povratne informacije i vrednovanje za i kao učenje te vrednovanje naučenog. Posebna pozornost obratit će se na uporabu digitalne tehnologije pri aktivnom uključivanju učenika u osmišljavanje projektnih aktivnosti i realizaciju projekta. Sudionici će se upoznati s mogućnostima alata eTwinning grupe kroz praktičan rad na platformi eTwinning i načinima upotrebe ovog alata u nastavi na daljinu.

Za projektne aktivnosti od osmišljavanja do diseminacije projekta sudionici će se upoznati sa sljedećim digitalnim alatima:

Adobe Spark za izradu sadržaja

Wordwall za izradu sadržaja

Genially za izradu sadržaja

Google Slides i Google docs za suradničke aktivnosti i izradu sadržaja

Wakelet za uređivanje sadržaja

Flipgrid za prikaz rezultata

Alenka Miljević
Agencija za mobilnost i programe EU
Croatia

Alenka Miljević je učiteljica mentorica Engleskoga i Njemačkoga jezika u OŠ braće Radića, Bračević gdje osim redovne nastave koordinira međunarodnim projektima iz programa Erasmus+, suautorica je digitalnih obrazovnih sadržaja te je vanjska suradnica AMPEU u svojstvu eTwinning ambasadorice. Redovito sudjeluje, ali i organizira stručna usavršavanja u zemlji i inozemstvu. Rado dijeli svoja znanja i iskustva iz prakse te potiče kulturu dijeljenja među odgojno-obrazovnim djelatnicima.

Arjana Blažić
Agencija za mobilnost i programe EU
Croatia

Arjana Blažić je profesorica engleskog i njemačkog jezika u IX. gimnaziji u Zagrebu, eTwinning ambasadorica i Hubert H. Humphrey stipendistica. Suautorica je Kurikuluma za Engleski jezik i Kurikuluma međupredmetne teme Uporaba IKT-a. Autorica je i voditeljica tečajeva, radionica, Teachmeet susreta i predavanja za profesionalno usavršavanje nastavnika na međunarodnoj razini.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC