Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

MA(R)TH - Zbroji se i sviraj

U sklopu Erasmus+ projekta MA(R)TH koji provodi naša škola s partnerskim školama iz Litve, Italije, Turske, Grčke i Sjeverne Makedonije, provodili smo aktivnosti koje su imale za cilj pokazati vezu između matematike i glazbe. Naše interaktivno izlaganje pokazati će dio tih aktivnosti usmjerenih prema učenicima. U online okruženju učenici su rješavali zadatke kojima su usvajali osnovne pojmove iz Matematike i Glazbenog, te samim time uočili njihovu povezanost (skup žičanih instrumenata, vrijednost note, glazbenu jednadžbu...). Aktivnost je osmišljena kao Escape room u kojoj su se koristili alati (Learning Apps, Chrome Music Lab, Google forms, Bitly, QR Generator, Microsoft Whiteboard). Poveznica za Escape room dana je na Twinspace-u projekta na eTwinning portalu. Prikazani primjer na izlaganju je pripremljen kao hrvatska inačica za školski projekt kojeg ćemo provoditi u novoj školskoj godini. Izvorna aktivnost je na engleskom jeziku jer je engleski jezik službeni jezik našeg Erasmus+ projekta. Na izlaganju prikazat ćemo kako smo i koje smo sve alate koristili.

Marina Njerš
Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica
Croatia

Marina Njerš je profesorica matematike s dvadeseto godišnjim iskustvom rada u gimnaziji. Voditelj je Županijskog stručnog vijeća nastavnika matematike Koprivničko-križevačke županije, bila član Stručne radne skupine iz matematike u NCVVO, autor udžbenika iz matematike za srednje škole, asistent na Sveučilištu Sjever, koordinator europskih projekata u školi, autor članaka u stručnim časopisima, te predavač na županijskim i državnim skupovima iz matematike.

Darija Kivač
Gimnazija "Fran Galović", Koprivnica
Croatia

Darija Kivač je profesor Glazbene kulture i umjetnosti više od petnaest godina s iskustvom rada u osnovnoj i srednjoj školi. Inicijator je "Talent showa" kojim se u zadnjih osam godina prezentiraju mladi talenti u Koprivnici. Sudionik je međunarodnih projekata, te voditelj brojnih izvannastavnih aktivnosti u Osnovnoj školi Gola i Gimnaziji "Fran Galović", Koprivnica.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC