Skip to main content
22. CARNET-ova korisnička konferencija CUC 2020

Cijeli program »

Pokaži Mi, Gdje Si!

Na radionici polaznici će se upoznati s korištenjem alata Tour Builder. Kako izraditi putovanje, ali i na koje sve načine se korištenje ovog alata može uklopiti u kurikulum različitih predmeta. Tour Builder je alat kojim se prezentiraju putovanja zamišljena i ona ostvarena koristeći Google Earth. Odaberu se lokacije, opišu se, dodaju fotografije i video zapisi i prati se putovanje na karti. Alat je zamišljen kao način na koji možete čuvati uspomene na svoja putovanja. Upoznavanje se odvija kroz nekoliko nivoa, najprije tekstom, pa slikom, a onda smještanjem sadržaja na geografskoj karti, te virtualnom šetnjom na samoj lokaciji koju omogućava Google Earth. U prvom redu alat omogućuje samostalno prikupljanje informacija i podataka (tekst, slika, video), te praćenje putovanja ( storytelling) na geografskoj karti. Na kraju svaki polaznik imati će svoj gotov uradak, svoje putovanje, zamišljeno ili ostvareno.

Ana Perak
Katolička osnovna škola Šibenik
Croatia

Rođena u Splitu 1973. godine. Studij geografije završila u Zagrebu na Prirodoslovn-matematičkom fakultetu 1997.g. Ima 23 godina radnog iskustva u školi, od toga 21 godinu u osnovnoj školi. U odgojno obrazovnom radu trudi se primjenjivati suvremene metode pri poučavanju, u prilog tome izdvaja: - Školske godine 2009./2010. vodila projekt STANOVNIŠTVO OTOKA KRAPNJA 1948. - 2001. Ovaj projekt je odrađen u okviru projekta E - ŠKOLA GEOGRAFIJE Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu. - Školske godine 2009./2010. uključila se u COMENIUS projekt Agencije za mobilnost i programe EU. Dvije godine vodila sam projekt naziva TRAVELLING STORIES. - 2012. ponovno se uključila u Comenius projekt Agencije za mobilnost i programe EU, bila sam u školi kordinator projekta What is g(r)o(w)ing on? - završila ECDL program za stjecanje europske računalne diplome 2009. godine -upisala CARNETOVU E-learning akademiju program Course Design 2012.godine - sudjelovala u projektu Inpiring Science Education - 2014. postala voditelj ŽSV geografije Šibensko-kninske županije - Sudjeluje u više eTwinning projekata od 2016. - promovirana u staus učitelj savjetnik 25.11.2016. - na prošlogodišnjem CUC-u održala izlaganje o projektu Italija u riječi i slici, a godinu ranije izlaganje na temu Otključajmo globus

Organizator brojnih terenskih obilazaka za učenike i nastavnike. Održala više stručnih predavanja na županijskim, međužupanijskim i državnim skupovima.

 

Pravila o privatnosti

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC